קשיי הסתגלות בצבא

הגדרנו בחלק הראשון של המאמר מה מאפיין קשיי הסתגלות. קשיי הסתגלות הם מקורה של הפרעה נפשית דבר שיכול להתרחש כאשר אדם מתקשה להתמודד עם שינויים גדולים בחייו או אירוע מלחיץ בחייו.
למעשה, קשה להתמודד עם שינוי, כי מודל החיים שהכרנו השתנה לחלוטין / המעבר מהחממה המשפחתית הוא תהליך לא קל, לא כל הצעירים בצבא מוכנים למעבר הזה בקלות . לא לכולם יש את הבשלות הנפשית והיכולת הפסיכולוגית להתמודד עם מצבי לחץ.
ללא ספק המעבר מהבית לצבא, המעבר מחממה משפחתית לאוטונומיה הוא ללא ספק שינוי עצום שגורם לא מעט לחץ כי כל נסיבות חייו משתנות ולא כולם מסוגלים לכך… ללא ספק, הקושי בהסתגלות למסגרת צבאית אינו שווה לכלל הצעירים המתגייסים לצבא.

כל אדם חווה תחושת לחץ כאשר נסיבות חייו משתנות בצורה כה קיצונית ולכן יש מי שמצליח וכאלו שנכשלים או מתקשים להתמודד עם גורמי לחץ. הסיבה לכך עשויה להיות קשורה להיסטוריה האישית שלו ולמבני האישיות שלו. סביר להניח שהתשתית הפסיכולוגית לפני הגיוס לא הייתה מספיק טובה והמעבר לחיים עצמאיים יותר לא הספיק, המתבגר נשאר תלוי ותלוי בחממה המשפחתית ולא עשה זאת.
כנראה לא חווה מספיק אוטונומיה ב"שחרור" מהתא המשפחתי. זה כנראה לא נתן לו את הניסיון והכלים להתמודד עם מציאות שונה לגמרי ושונה לחלוטין מהמציאות המוכרת לו. עם הגיוס, על החיילים להסתגל להתנהגויות שונות לחלוטין מאלה שהם מכירים.
לפיכך, רוב הקשיים הם תחושת בדידות, כמיהה לחזור הביתה, תחושת מצוקה, חרדה ודיכאון, תחושת הספק, חוסר אונים, קשיים חברתיים עם חיילים וקונפליקט עם המפקדים וקושי בקבלת סמכות, או במקרים קיצוניים מחשבות אובדניות.

התלונה העיקרית של הנלחמים למען הקאדר הצבאי היא תחושת בדידות חזקה להיות בעולם זר לא מוכר ואיומים כי כל חריגה מהתקן הנדרש תגרור ענישה הכוללת מעצר ומאסר.כל זה בנוסף בלהיות רחוק מהבית.


האתר מכיל מידע כללי ואיננו מהווה תחליף או מתיימר להחליף טיפול פסיכולוגי אישי מקצועי. בעת הצורך, מומלץ לפנות לקבלת טיפול או ייעוץ מקצועי
הודעה ב-WhatsApp