ד"ר ג'ימס לוי , פסיכולוג קליני , מדבר על קשיי הסתגלות בפרט ועל מאמרים בכלל.

קשיי הסתגלות

קשיי הסתגלות 



מאמר זה יהיה מחולק לשני חלקים שיפורסמו בנפרד. הראשון יתמקד בלהגדיר את המשמעות של קשיי הסתגלות במישורים השונים בחיים של האדם והחלק השני יתמקד בפחד של שינוי שכנראה הוא המקור של הקושי של האדם להסתגל למצבים הלא מוכרים החדשים .


איך ניתן להגדיר קשיי הסתגלות? אפשר לראות שיש קשיי הסתגלות כשרואים תחושת לחץ גדולה מהמצופה  ביחס לאירוע הגורם לשינוי משמעותי במערכות יחסים אשר משפיעים על המצב הרגשי ההתנהגותי והתפקודי .


ישנם מספר סוגים של קשיי הסתגלות עם סימפטומים שונים המשפיעים על מצבי רוח

 ,נטייה לבכי ועצב וחוסר הנאה.

- דאגת יתר,קשיי ריכוז וזיכרון, תלונות רבות ביכולת להתמודד עם החיים.

-חרדות ודיכאון הסתגרות והתבודדות

-בעיות התנהגות,חוסר אחריות עם חוסר שיקול דעת

–הפרעות רגשיות והתנהגותיות

 

קשיי הסתגלות קיימים  כשהאירוע המלחיץ עדיין משפיע בצורה שלילית על המצב הנפשי של האדם הכולל מצב רגשי התנהגותי ובאינטראקציה עם הסובבים אותו. אם  לאורך זמן הסימפטומים ממשיכים אז אפשר לקבוע שמדובר בקשיי הסתגלות.

הסימפטומים האלה כוללים עצבנות אלימות ופגיעה עצמית ובכי מלווים בסימפטומים גופניים כמו בעיות שינה כאבי ראש לחץ בחזה. בנוסף לזה ישנם תסמינים קוגניטיביים כמו קשיי ריכוז וזיכרון קושי בקבלת החלטות או ליזום דברים, הערכה עצמית חלשה עם דימוי עצמי ירוד חוסר ביטחון תחושה של נטישה, חוסר הנאה ומצב רוח ירוד. 



האתר מכיל מידע כללי ואיננו מהווה תחליף או מתיימר להחליף טיפול פסיכולוגי אישי מקצועי. בעת הצורך, מומלץ לפנות לקבלת טיפול או ייעוץ מקצועי
הודעה ב-WhatsApp