ד"ר ג'ימס לוי , פסיכולוג קליני , מדבר על אכילה תזונתיים ורגשית בפרט ועל מאמרים בכלל.

מקור האכילה

הקשר בין הצרכים התזונתיים והרגשיים שלנו (1-2)
מאמר 1:האכילה התזונתית מול האכילה הרגשית
מה הרצון או הצורך לאכול? באופן כללי התשובה שאנו נותנים לשאלה זו היא תשובה נורמטיבית, צורך פיזיולוגי 'אני מרגיש רעב ולכן אני אוכל'.לכן אנו נותנים מענה תזונתי לצורך שלנו שהוא תוצאה של הקשר בין הצורך הפיזיולוגי שלנו לבין המענה שניתן אליו כדי לספק את הצורך שלנו ואת הסיפוק והרצון המתבקשים בהתאם.הצורך במזון הוא מאז לידתנו הפרי הישיר והתלוי של המקור העיקרי שלנו לקשר שלנו (עם האם) ולתחושת הסיפוק וההנאה שלנו.
מתאם זה היה ותהיה לנצח הבסיס לכל מערכת יחסים שנותנת לנו את ההנאה והסיפוק שאנו מחפשים. התגובה הנתונה הזו היא לא רק ביחס לצורך שלנו במזון, היא מעניקה לנו סיפוק פסיכולוגי של סיפוק והנאה.
המענה שניתן לנו יוצר את הקשר האינטימי והאישי בין סיפוק הצורך התזונתי שלנו לבין הפרשנות הנפשית והרגשית שאנו נותנים לו באופן מודע ולא מודע.
 
כפי שהבענו בתחילת המאמר שלנו "אנחנו אוכלים כי אנחנו רעבים ואנחנו רוצים להשביע את הרעב שלנו" אבל מה קורה כשהצורך הזה הוא פסיכולוגי ולא תזונתי, כלומר אנחנו אוכלים כדי להרגיע את הרגשות שלנו, הרגשות שלנו, חרדות ומתח.
 זהו הרגל אכילה הקשור לתחושות הפסיכולוגיות שלנו. זוהי תגובה לא מודעת המתבטאת כאשר אנו משתמשים באוכל כדי לתת מענה ולהקל על המצב הרגשי שלנו כגון מתח, חרדה, פחד, אכזבה. למעשה, דרך האוכל אנו "לתת" תגובה לקושי שלנו להתעמת ולפתור את המצבים הפסיכולוגיים שלנו הכרוכים ברגשות שליליים.
למעשה, אכילה רגשית עשויה להיות קיצור דרך ודרך קצרת טווח להקל עלינו, אך אל תשכחו שזו תגובה זמנית בלבד. הסכנה היא שבטווח הארוך עלולות להיות השלכות שליליות. על הפיזיות והפיזיות שלנו. בריאות נפשית, הפרעות כפייתיות, פסיכולוגיות ופיזיות.
הבעיה באכילה רגשית היא שההתנהגות שלנו היא לא מודעת, אנחנו אוכלים בלי להיות רעבים, אנחנו אוכלים בלי שליטה, אנחנו אוכלים כדי להירגע כדי להרגיש טוב יותר. מצב זה יכול להוביל לעלייה במשקל ומשפיע פסיכולוגית על ההערכה העצמית, על היחסים הרגשיים שלנו ויכול להוביל להפרעות אכילה כמו אנורקסיה או בולימיה.
 
המאמר הבא הוא המשך ויוקדש לסימנים האומרים לנו אם האכילה שלנו היא רגשית ולא תזונתית.


האתר מכיל מידע כללי ואיננו מהווה תחליף או מתיימר להחליף טיפול פסיכולוגי אישי מקצועי. בעת הצורך, מומלץ לפנות לקבלת טיפול או ייעוץ מקצועי
הודעה ב-WhatsApp