לחץ נפשי
לחץ נפשי
, לחץ נפשי, דחק,או סטרס מה השפעתם על חיינו .
התגובות שלנו במצבי לחץ היא התמודדות אינדיבידואלית במצבים שונים שיש קושי או עומס. י בדרך כלל להתמודד עם דרישות יום יומיות אבל כשיש שינוי קיצוני מהשגרה המוכרת אז עלול להתעורר תחושה של לחץ נפשי ,כי היכולת הנפשית שלנו אינה ערוכה ומסוגלת להתמודד עם זה.
אך זה קורה שבן אדם עם יכולת להתמודד ברוב הזמן עם הלחצים הנורמטיביים של החיים המודרנים ונהיה בסטרס כתוצאה של לחץ נפשי . הסימנים יכולים להיות להופיע שכל תחומי החיים ,כמו במישור הקוגניטיבי – למשל הפרעות זיכרון, פסימיות או שיפוט לקוי; במישור הרגשי - עצבנות, מצבי רוח משתנים, תחושת בדידות או במישור הפיזי– כאבים פסיכוסומטים כמו שלשול או עצירות, בחילה, דפיקות לב או כאבים בחזה ואף אובדן חשק מיני;וגם במישור ההתנהגותי כמו אכילה מרובה או היעדר תיאבון, שינה רבה או מעטה וכן צריכת אלכוהול או עישון לשם הירגעות.
אכזבות וייאוש פעם אחר פעם, כישלון במשימה ואירועים רבים שלילים וכואבים משפיעים על מצבנו הנפשית ובעיקר גורמים לנו תחושות בדרגות שונות של לחץ נפש.האירועים האלו נובעים בדרך כלל מקשיים בזוגיות ,במשפחה ובעבודה .הלחץ הנפשי מקורו הפסיכולוגי בא בעיקר מתחושה של הכזבה עצמית וכשלון אישי.יכול להיות גם ממצבים טראומתיים כמו אובדן ,מחלה.
. אנחנו חייבים להבדיל בין שני רמות של לחץ נפשי. לחץ זמני שהוא מופיע במתינות ולא באופן קבוע ולחץ נפשי תמידי או לארוך זמן .הלחץ המתון הוא יכול לעזור לנו במצבים שונים ללמוד אך לשדרג וליעל את התמודדות שלנו במצב של לא שגרה.במרים האלו הלחץ הנפשי גורם לנו לגייס את רוב כוחנו כדי להתעלות על עצמנו ולדחוף אותנו להגשים ולהצליח מול המשימות.ולותן לנו להכיר כן אפשר לראות בזה שהלחץ הוא חיובי הוא נותן לנו להכיר עוד יותר את הפוטנציאל הטמון בנו.
מצד שני מה קורה שהלחץ הנפשי הוא נתפס כשלילי ואך הוא ישפיע עלינו? מתעוררים בנו תחושות מצוקה כמו עייפות כאבים בגוף, מועקה קשיי שינה ועייפות . ישנם גם תלונות על קשיי תפקוד ושינויים במצב נפשי כמו הסתגרות והתבודדות ,חוסר מוטיבציה ,חסרי שקט, חסרי שביעות רצון וגם חוסר סיפוק ולעיתים יכול להיות גם חרדות ודיכאון . ראינו שצדדים של הלחץ הנפשי ואך הוא משפיע עלינו.לכן מאוד חשוב לבדוק באיזו רמה של לחץ נפשי אנחנו נמצאים.
במידה שהלחץ הנפשי ממושך ולא משתנה רצוי מאוד לטפל בזה על מנת שהוא לא יתפשט ברוב המערכות השונות של הדם. אני מאוד ממליץ לא להמתין או לחכות על מנת להקטין או לשנות לגמרי את השפעתה של הלחץ הנפשי על חיינו.
אך המתבגר קונה את כרטיס כניסה לחיים הבוגרים
מה קורה שהצורך התזונתי בא ממקור רגשי
הבדל בין אכילה תזונתית ורגשית
הקשר בין השכיחה לזכרון
נקודות חשובות לגבי המיניות
היצרים השפעתם על התנהגות ועל רגשותינו