המציאות כוללת את העולם האמיתי והלא אמיתי
האמיתי והלא אמיתי
האם יש הבחנה או גבול בין הממשי לבלתי מציאותי?
האם נוכל לזהות את המציאותי עם המציאות ואת הבלתי אמיתי עם הדמיון? אלו השאלות שננסה לענות עליהן.
ננסה תחילה להגדיר את שני המושגים הללו שיש להם השפעה ותפיסה ראשונית בהשקפתנו על החיים ועל החיים.והאם יש הבדל או דמיון בין הממשי ללא-מציאותי. והאם שני המושגים הללו הם חלק מהמציאות? האמיתי הוא מה שקיים בפועל, הוא העדות לקיומנו.
הלא אמיתי הוא מה שקיים או שניתן להעלות על הדעת רק בדמיון
שני המושגים הללו שייכים למציאות האנושית הכוללת את החוויות הרגשיות שלנו ואת התפיסות האישיות שלנו, למעשה כל השקפתנו על העולם.
המציאות היא פיזית וקונקרטית ביחס למה שאנו מדמיינים כעולם החלומות, כי חלומות הם השתקפות של החיים הנפשיים הפנימיים שלנו, החרדות והפחדים שלנו, הקונפליקטים שלנו.הם אינם חלק מהמציאות.
השאלה המתעוררת אינה חד משמעית משום שהיא מטילה ספק באמיתות המציאות. איזו התייחסות אנחנו יכולים לתת, היא המציאות האובייקטיבית או ה"משחק" של הדמיון שלנו.
האם הוא נבנה על ידי החושים שלנו ועל ידי הציפיות שלנו ממציאות רצויה ורצויה.
התשובה עשויה להימצא רק בדמיוננו או שלמונח מציאות אין הגדרה ייחודית ואוניברסאלית.
אנו יכולים לקבל ולהעניק הגדרה סובייקטיבית של המציאות. זו אולי ההגדרה היחידה שהיא אוניברסאלית ומקובלת על כל ההתייחסויות הפסיכולוגיות השונות ואפילו הפילוסופיות.
עם זאת, יש להעלות מחשבה: באיזה אופן ומה תפקידו של הלא מודע שלנו בתפיסה ובראייה של המציאות? יכול להיות שהלא מודע שלנו מקרין את עצמו וגורם לנו לראות חלק חשוב מהמציאות הנפשית שלנו. הלא מודע הזה הוא חסר גבולות ללא הגנות והוא בתול השפעות, יתכן שבלא מודע שלנו יש את הממשי, הממשי האינסטינקטיבי הזה, הממשי הזה ללא מחסומים ללא תלות פנימית.
ולכן לפי ההיגיון או החוסר היגיון , המציאות הסביבתית שלנו תהיה רק פרי דמיוננו או רק השתקפות דמיוננו. מטאפורה כמו השתקפות חזותית של נווה המדבר במדבר הנותנת לנו את החזון הרצוי של רצון של ציפייה ויוצרת מציאות מבטיחה וחיובית.
למעשה, תופעת נווה המדבר היא נס שמציע הטבע. הוא מספק לנו וגורם לנו לראות את החיים במקום צחיח שאין בו חיים כמו המדבר. תופעה זו דומה לאשליה אופטית זו כמו תעתועים או פאטה מורגנה במדבר. דמיון או מציאות?כנראה שאין תשובה חד משמעית.
.
אך המתבגר קונה את כרטיס כניסה לחיים הבוגרים
מה קורה שהצורך התזונתי בא ממקור רגשי
הבדל בין אכילה תזונתית ורגשית
הקשר בין השכיחה לזכרון
נקודות חשובות לגבי המיניות
היצרים השפעתם על התנהגות ועל רגשותינו