חרדות אצל מתבגרים
חרדות אצל מתבגרים
במאמר האחרון על גיל ההתבגרות ניסינו לתאר את המאפיינים של התקופה הקשה שעובר המתבגר ועל הוריו ועל המסגרות השונות שהוא נמצא בהם.
כמו שצוין, זאת תקופה של שינויים רבים של דרישות וציפיות מהחברה ולא תמיד המתבגר/ת מוכן או מצליח להתמודדות . לקראת ההתמודדות עם המציאות החדשה ועם האתגרים החדשים (ללא הכנה וללא ניסיון קודם ) שהמטרה הוא להתקבל ולהשתייך ולהיות חלק ממנה. "הוא נזרק למים "ללא ניסיון קודם עם אין ספור התנסויות.ישנה דרך ארוכה עם הרבה מכשולים ומסוכות לעבור. יש כאלו שמגייסים את כל כוחותיהם למשימות ולאתגרים ויש כאלו שאין להם את העומק הנפשי בכך.
השאלה המסקרנת היא איך הוא הולך להתמודד "עם המצב החדש" ואיזו השלכות יהיו על מצבו הנפשי והתפקודי שלו. המתבגר חסר ביטחון ולעיתים חסר אונים מול האתגרים החדשים והלא מוכרים האלו, מלא חששות פחדים וחרדות . בנקודה הזאת הנתונים האישיותיים והפסיכולוגים שלו הם השחקן הראשי בהתמודדות חדשה זאת .
גיל ההתבגרות היא תקופה של שינויים רגשיים וחברתיים שלא תמיד מובנים ומודעים למתבגר.
בתקופה זו המתבגר מחפש זהות משלו ועצמאות ואחריות רבה יותר ,הוא מחפש התנסויות וחוויות חדשות.הוא מושפע מדעות ממקורות שונים ( כבר לא רק מהוריו ).
שינויים חברתיים ורגשיים אלה הם חלק מרכזי וחשוב בתהליך רב תחומים של המתבגר לקראת הבגרות.
שאלתנו היא איך אותו מתבגר מצליח להתמודד עם כל השינויים האלו ואיך זה משפיע על מצבו הנפשי והרגשי .צריך לציין שלא כל בני נוער מצליחים לגייס כוחות נפשיים כדי להתמודד עם המציאות החדשה. תקופת הילדות בנתה את השורשים הראשונים לבניית אישיותו ודרכי התמודדות שלו בעזרתם ובתמיכתם של הוריו .בנקודה זו קיימת החרדה הטבעית שלו: "עכשיו אני מתמודד לבד״. זה מעורר בו פחדים וחרדות רבים.
כשהמתבגר מתקשה או אינו מצליח להתגבר על פחד לאורך זמן מומלץ לפנות לעזרה מקצועית כי מצב זה הוא מצב חרדתי שלא כדאי להזניח שכן הוא עלול לגלוש לשאר תחומי החיים שלו.
אך המתבגר קונה את כרטיס כניסה לחיים הבוגרים
מה קורה שהצורך התזונתי בא ממקור רגשי
הבדל בין אכילה תזונתית ורגשית
הקשר בין השכיחה לזכרון
נקודות חשובות לגבי המיניות
היצרים השפעתם על התנהגות ועל רגשותינו