ד"ר ג'ימס לוי , פסיכולוג קליני , מדבר על החלפת צורך האכילה בפרט ועל מאמרים בכלל.

הצורך הרגשי מקור האכילה

 
סימנים של האכילה הרגשית
 
מאמר 2  המשך :האכילה הרגשית מחליפה התזונתית
כמו נאמר במאמר הקודם קורה שהצורך באכילה מתזונתי ביסודו הופך לרגשי.שהסיבות קשורות למצבים הפסיכולוגים השונים שלנו שאנחנו לא מצליחים להתמודד איתם אשר שגורם לנו חרדה חוסר סיפוק ,מתח נפשי וסטרס.
לעיתים כאשר אנחנו לא מצליחים לתת תשובה הולמת לרגשות השלילים שלנו אשר משפיעים לרעה ברוב מישורי החיים ,אנחנו מתנחמים ונרגעים באמצעות  האוכל.האכילה היא צורך יסודי של האדם על מנת לספק לו אנרגיה שהגוף זקוק כדי להתקיים. קורה לפעמים שהצורך באכילה הוא לא נובע מרעב פיזי אלה מתשובה או אמצעי פסיכולוגי על מנת להרגיע את עצמנו ולהדחיק את מקור לחץ הנפשי המתח החרדה. במצב זה "הצורך" באוכל הוא אך ורק רגשי על מנת לתת תשובה למצבים הרגשיים השלילים שאנו אמורים להתמודד איתם .למעשה האוכל  שהוא רגשי הוא מין פלסבו (placebo  ( ) אשר "כביכול "עוזר לנו להתמודד עם מצבים רגשיים קשים. 
כדי לשים לב ולזהות את הסימנים אשר מראים שהאכילה שלנו היא רגשית .חשוב להיות מודע שהאכילה שלנות היא "תשובה לצורך רגשי ולא לצורך פיזי ".במצב זה האכילה היא תשובה לרגשותינו בקושי שלהם ולא לרעב הפיזי.
בוא נתמקד בכמה סימנים אשר יכולים לעזור לכם לזהות האם האכילה שלכם היא רגשית ??
_אתם אוכלים שאתם לא רעבים ,ללא תחושה פיזיולוגית של רעב
_אתם אוכלים כתגובה למצב רגשי שלילי
_קשה לכם להפסיק את האכילה למרות שאתם שבעים 
_תחושות קשות של אשמה וגועל ותסכול על כמות האוכל
_אתם אוכלים בסתר "שלא יראו אותך"
_שקרים והכחשה לגבי האכילה
 
ללא ספק האוכל הוא מקור של רגיעה (הקשור לקשר הראשוני שלנו ) הוא משחרר במוח אנדורפינים אשר נותן לנו תחושה של רוגע וסיפוק.ללא ספק אפשר לראות באוכל ובקשר לאוכל את החוויות העבר שלנו את הזיכרונות וההרגלים הקושרים לאוכל ולאכילה שנרכשו בילדות והשפיעו רבות על ההתנהגויות  שלנו הקשורים לאוכל ולאכילה שלנו.צורת האכילה שלנו עלולה לגרום תחושות של אשמה בושה תסכול וכעס.מצד שני מבחינה בריאותית זה עלול להשפיע על רמת הכולסטרול ולחץ דם גבוה וכמובן עלייה במשקל.
אפשר להבין שחשוב מאוד להיות מודע לסיבות הרגשיות הקשורים לצורת האכילה שלנו ולנסות להבין את הקשר בין האכילה הרגשית שלנו והרגשות השליליות שאנחנו מתקשים להתמודד איתם.
חשוב מאוד לא להדחיק את זה ,חייבים לשוחח על כך עם גורם מקצועי.ההתנהגות שלנו עם האוכל והאכילה שלנו הוא משקף את היחס הרגשי והפיזי שלנו כלפי עצמנו מבחינה פסיכולוגי ופיזי.
 
כמו נאמר לקשר זה יש השלכות רבות על חיינו הוא משפיע על מצבנו הבריאותי והנפשי ולכן משקף את הקשר בין העבר והאווה שלנו סביב האוכל והקשר שלנו עם האחר.


האתר מכיל מידע כללי ואיננו מהווה תחליף או מתיימר להחליף טיפול פסיכולוגי אישי מקצועי. בעת הצורך, מומלץ לפנות לקבלת טיפול או ייעוץ מקצועי
הודעה ב-WhatsApp