ד"ר ג'ימס לוי , פסיכולוג קליני , עונה על שאלה שנשאלה לגבי שיפור קשר בין אם לביתה

אם לבת 13 שמסרבת לתקשר או לשתף – איך אוכל לשפר את התקשורת בנינו?

אני אם לבת 13 שאינה משתפת אותי באף פרט בחייה האישיים או החברתיים כך שאינני יודעת עליה הרבה (ואפשר אפילו להגיד שלא מכירה אותה באמת). היא מעדיפה להסתגר ברוב זמנה בחדרה ללא כל תקשורת כלפי חוץ. כיצד אוכל לשפר את התקשורת בנינו?

כל תקשורת מבוססת על אמון ותרגולת מתמדת של תנאים, גירויים והתמודדויות במטרה לחזק את תחושת הביטחון והאמון של הילד מגיל צעיר בהוריו לאורך כל תקופת הגדילה שלו עד שיגיע לעצמאותו.
במקרה שלפנינו אנחנו יכולים לשער שהבעיה הזאת אומנם מאוד נפוצה בגיל ההתבגרות, בנסיון להתנתק מתלות בהורים ולבנות גישה עצמאית ופרטית.
יש מקום להבחנה בין שלושה מצבים:
  1. האם התופעה היא תוצר תגובתי שמתאים לגיל ההתבגרות?
  2. האם קיימת תקשורת לקוויה בין האם לביתה מסיבה כזו או אחרת?
  3. או שמדובר באחד מהיסודות אישיותה של הנערה
באחד המאמרים שפרסמתי באתר המדבר על בעיקרו על תוקפות בגיל ההתבגרות , צוין במפורש שחובתו של ההורה להמשיך בכל מחיר ולשמור על דיאלוג פתוח ויציב אפילו אם אין מענה מספק מצד המתבגר, וזאת על מנת לתת תחושה שלא מוותרים על הקשר.
במידה וההורים אינם מרגישים שההתמודדות או ההסתגרות של ביתם היא בגדר הנורמה ששומרת על הפרטיות שלה ועל עצמאותה – יש מקום להתייעצות מקצועית על מנת לא יצור או לחזק את תחושת הבדידות והניכור שיכולים להיות בתמונה הפסיכולוגית שמתאורת פה.


האתר מכיל מידע כללי ואיננו מהווה תחליף או מתיימר להחליף טיפול פסיכולוגי אישי מקצועי. בעת הצורך, מומלץ לפנות לקבלת טיפול או ייעוץ מקצועי
הודעה ב-WhatsApp