ד"ר ג'ימס לוי , פסיכולוג קליני , עונה על שאלה שנשאלה המדברת על התמכרות למחשב מגיל צעיר

הבן מכור למחשב ומסרב להקשיב – מה עליי לעשות?

בני, בן ה16 וחצי, יושב שעות מול המחשב, ובשל כך אינו משקיע בלימודיו, לא נענה לבקשותינו להיות מספר שעות סביר במחשב ולהתפנות יותר לחיים חברתיים ויזואלים יותר שאופיינים לבני גילו וללמוד כמו שצריך. ניסינו לדבר איתו מספר רב של פעמים על ההרגל הזה, להסביר לו שהשהייה הממושכת מול המחשב פוגעת ביכולות ובהתפתחות שלו, ניסינו אפילו למנוע ממנו בכוח לגשת למחשב לתקופה בכך שלקחנו לו אותו אך לצערי הרב כלום לא עזר... מה עליי לעשות???

מה שמתעורר בתיאור המקרה הזה הוא האם בתופעה הזאת, שלצערי היא מאוד נפוצה בקרב בני נוער, ניתן לזהות סימנים מובהקים של התמכרות או לא.
על מנת לבדוק באיזה מקום המתבגר נמצא מול שהייה ארוכת שעות ומוגזמת מול המחשב, הנני ממליץ על מספר פעולות (בשיתוף פעולה כמובן עם המתבגר):
  1. הסברה לוגית לגבי ההשלכות הנובעות משהייה ממושכת במחשב ולבדוק את רמת שיתוף הפעולה שלו.
  2. הגבלה בכמות השעות בשימוש במחשב
  3. הפנייתו לעיסוקים אלטרנטיביים אחרים שיכולים לעניין אותו
לגבי כל אחת מהפעולות, יש לבדוק את רמת התגובה לדו-שיח שמתאפשר בין ההורים למתבגר ולפי תגובתו – לשקול את האפשרות ואת המערבות של עזרה מקצועית טיפולית.  
מידת הקבלה או הדחייה של ההנחיות האלה יכולה להוות אינדיקציה, אומנם ראשונית, של קושי המתבגר להתנתק מהעיסוק העיקרי עם המחשב שהפך להיות מקור תלות ואמצעי בריחה נגיש מאוד מול שאר העיסוקים הרבים שברשותו ואופייניים לבני גילו.


האתר מכיל מידע כללי ואיננו מהווה תחליף או מתיימר להחליף טיפול פסיכולוגי אישי מקצועי. בעת הצורך, מומלץ לפנות לקבלת טיפול או ייעוץ מקצועי
הודעה ב-WhatsApp