ד"ר ג'ימס לוי , פסיכולוג קליני , מדבר על טיפול במתבגרים

טיפול במתבגרים

בדומה לטיפול פסיכולוגי פרטני במבוגרים, בו מוביל הפסיכולוג את המטופל למקום בו יצליח להתמודד עם קשייו, כך גם במהלך טיפול במתבגרים . המאפיין העיקרי של טיפול במתבגרים הוא ההתמקדות בקושי של המתבגר להסתגל לשגרת החיים החדשה וכלל לא מוכרת בהשוואה לתקופת הילדות שלו בה חלו שינויים כאלה ואחרים ובניסיון למצוא איזון במציאות הכה מורכבת של המתבגר עם ההורה.

כולנו יודעים ומודעים לכך שכשילד מגיע לגיל ההתבגרות, כל המשפחה נכנסת למציאות חדשה, לא מוכרת, הדורשת התנהגות והערכות מחדש בתקשורת ובדיאלוג בין כל בני המשפחה.

אפשר לראות שלושה מרכיבים עיקריים המשפיעים על ההתנהלות המשפחתית:
  1. המתבגר בהתייחסות הלא מוכרת בשינויים הפיזיים שעובר, בצרכיו הפיזיולוגים שמשתנים וכמובן השינויים החלים ומפתחים בצרכיו הרגשיים.
  2. ההורים בהתייחסות הלא מוכרת מול צרכיו של המתבגר.
  3. רמת הדיאלוג בין ההורים והמתבגר בקשר לשינויים השונים המאפיינים את תקופה זו במטרה לבנות כללי משחק חדשים וברורים לשני הצדדים על מנת לשמור על התנהלות תקינה ויציבה של הקשר המשפחתי בכלל ובקשר בין ההורים והמתבגר בפרט.
כשבתקופה הזאת לא מתאפשר דיאלוג פתוח, יציב ופורה לשני הצדדים (המתבגר והוריו), ושהתמונה המשפחתית מראה סימנים של ניתוק, ניכור, התרחקות וחוסר תקשורת בין שני הצדדים, מאוד רצוי לפנות תחילה ליעוץ מקצועי, על מנת לקבל תמונת מצב, הערכה אבחנה, ולשקול בהמשך למעורבות טיפולית.


האתר מכיל מידע כללי ואיננו מהווה תחליף או מתיימר להחליף טיפול פסיכולוגי אישי מקצועי. בעת הצורך, מומלץ לפנות לקבלת טיפול או ייעוץ מקצועי
הודעה ב-WhatsApp